Lewis Hamilton: “Een tik op de vingers volstaat niet voor Red Bull”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton wil dat de FIA een gepaste straf uitdeelt voor de inbreuk die Red Bull op het budgetplafond heeft gedaan. Een spreekwoordelijke ’tik op de vingers’ volstaat volgens Hamilton niet.

“Ik vind dat de sport hier iets aan moet doen,” vertelde Lewis Hamilton. “Anders als ze te los met de regels omspringen dan zullen al de teams erover gaan.”

“Wanneer je miljoenen te veel uitgeeft en je krijgt gewoon een tik op de vingers dan is dat niet geweldig voor de sport. Dan kan je evengoed geen budgetplafond hebben.”

Hamilton heeft naar eigen zeggen echter wel vertrouwen in de FIA en de actie die ze zullen ondernemen voor het teveel aan geld dat Red Bull heeft uitgegeven.

“Zoals ik in het verleden gezegd heb staat de integriteit van de sport op het spel en ik ben ervan overtuigd dat Mohammed Ben Sulayem en zijn team de juiste beslissing zullen nemen. Daar geloof ik echt in,” aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

“Ik wil de FIA uiteraard het voordeel van de twijfel geven. Verder focus ik me gewoon op zelf mijn uiterste best doen. Wat gebeurd is, is gebeurd.”

Hamilton roept de FIA ook op om zo transparant mogelijk te zijn.

“De waarden van de sport moeten overeind blijven en de regels moeten gehandhaafd worden,” vertelt Hamilton. “Dit zijn verwarrende tijden voor de fans. Zonder de fans is de sport niets. Dus ja, we moeten onze waarden overeind blijven.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022