“FIA deed Red Bull voorstel ‘bestraffing’ voor inbreuk op budgetplafond”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens diverse berichten zou de FIA aan Red Bull een voorstel gedaan hebben om de ‘minieme’ inbreuk op het budgetplafond te regelen.

Red Bull zou volgens de FIA een inbreuk gepleegd hebben op het budgetplafond maar die inbreuk wordt als ‘miniem’ beschouwd, wat neerkomt op maximaal vijf procent te veel uitgegeven. Na de mededeling van de FIA is het nu echter al dagenlang wachten op de effectieve bestraffing.

De FIA zou nu echter een zogenaamde ‘Accepted Breach Agreement’ voorgelegd hebben aan Red Bull. Daarin staan de details van de inbreuk en de bestraffing die zou toegekend worden.

Indien Red Bull de ‘Accepted Breach Agreement’ zou aanvaarden dan bekent de renstal schuld zonder de mogelijkheid om in beroep te gaan.

Er gaan geruchten de ronde dat de inbreuk van Red Bull zo’n 1,8 miljoen dollar bedragen, mogelijk zou een boete van 3,6 miljoen dollar daar tegenover kunnen staan. Verschillende andere teams, waaronder Mercedes en Ferrari, verlangen echter een zwaardere straf omdat er sprake zou zijn van een ‘blijvend voordeel’ dat ook tijdens de seizoenen die komen impact zou hebben op de rondetijden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022