Lewis Hamilton enthousiast over mogelijke F1-MotoGP crossover race

Monster Energy
Monster Energy

Lewis Hamilton is enthousiast over het feit dat Liberty Media MotoGP wil overnemen en het vooruitzicht op een samenwerking tussen MotoGP en Formule 1.

In een gesprek met ‘Autosport’ in Suzuka liet Lewis Hamilton weten dat hij het idee van gezamenlijke races van de Formule 1 met MotoGP episch zou vinden. Hij liet met een kwinkslag weten dat hij dan in beide reeksen zou kunnen racen tijdens hetzelfde weekend.

Hamilton wisselde aan het einde van het seizoen 2019 al eens van voertuig met Valentino Rossi op het circuit van Valencia. De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 heeft ook al eens deelgenomen aan trackdays en hij heeft ook verschillende motorfietsen in zijn bezit gehad, meestal van het merk MV Agusta.

Ook de baas van het Circuit of the Americas, Bobby Epstein, liet vorige week nog weten dat hij uitkijkt naar evenement met een motor-auto crossover. Hij zou het eerst met kleinere motor categorieën willen uitproberen en het zou dus nog jaren kunnen duren vooraleer dit het geval zou zijn met de grote jongens. Hamilton, die 40 is als hij in 2025 aan zijn nieuwe meerjarige Ferrari-contract begint, zou wel eens te weinig tijd kunnen hebben voor dat schema.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print