Guanyu Zhou: “Ik ben klaar om geschiedenis te schrijven”

Stake F1 team
Stake F1 team

Komend weekend zal de Guanyu Zhou geschiedenis schrijven door als allereerste Chinese F1-piloot aan de start te verschijnen van de GP van China. Zhou is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor.

Guanyu Zhou debuteerde in 2022 in de Formule 1 maar sinds de uitbraak van de pandemie met het coronavirus in 2020 stond de GP van China niet meer op de F1-kalender. Zowel voor Guanyu Zhou zelf alsook de Formule 1 is het nu een historisch moment dat hij als allereerste Chinees aan de start verschijnt van de GP van China.

“Ik kan niet meer opgewonden zijn om eindelijk ’thuis’ te kunnen racen in Shanghai,” vertelt Guanyu Zhou in de vooruitblik van het Stake F1 team op de GP van China. “Om de eerste Chinese rijder te zijn die deelneemt aan de GP van China betekent enorm veel voor mij. Het zorgt voor enorm veel vreugde, trots en verantwoordelijkheid.”

“Het is niet zomaar een race voor mij: na vier jaar niet op de kalender te hebben gestaan keert het kampioenschap terug en dat met een Chinese rijder op de startgrid. We gaan geschiedenis schrijven.”

“Dit is een opportuniteit om een toekomstige generatie te inspireren en interesse bij te brengen voor de sport. We hebben aan de hand van ticketverkoop reeds gezien wat voor een passie ons te wachten staat. De tickets waren in enkele uren tijd uitverkocht. Mijn land houdt van het racen en wacht al jaren op dit moment.”