Christian Horner weerlegt geruchten: “Red Bull Powertrains zit op schema met ontwikkeling F1-motor 2026”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije dagen waren er geruchten opgedoken dat Red Bull Powertrains achterop zou lopen met de ontwikkeling van haar F1-motor voor het F1-seizoen 2026. Red Bull-teambaas Christian Horner laat echter verstaan dat de ontwikkeling perfect op schema ligt.

Eind 2025 stop de samenwerking van Red Bull Powertrains met Honda en vanaf 2026 wordt er gereden met geheel nieuwe motoren die in samenwerking met het Amerikaanse Ford ontwikkeld zijn. Over de ontwikkeling van die motoren doen heel wat geruchten de ronde.

Zo zou de ontwikkeling achter lopen op schema en zouden de motoren tot dusver ook niet de beoogde ‘output’ op het vlak van vermogen genereren. Volgens Christian Horner is daar echter niets van waar.

“Met de motor bevinden we ons op een agressieve curve, dit gezien we een gloednieuwe motorleverancier zijn. Maar het team is goed bezig deze uitdaging te verwezenlijken,” aldus Horner tegenover ‘Motorsport.com’. “Onze faciliteiten zijn vervolledigd, zowel op het vlak van de test- als ontwikkelingsmogelijkheden met onder andere de testbanken en faciliteiten voor het bouwen van de motoren.”

“Maar twee jaar is in de wereld van motoren een zeer korte periode. We bevinden ons op een steile leercurve maar we bevinden ons momenteel op een locatie op de curve die we op dit moment ook verwacht hadden.”

Horner beseft tegelijkertijd dat het erg moeilijk is om in te schatten wat de concurrentie ondertussen doet en dat de focus vooral op de eigen ontwikkelingen ligt.

“We halen de doelstellingen die we onszelf vooropgesteld hadden,” aldus Horner. “Hoe die doelstellingen zich verhouden tegenover de concurrentie is altijd moeilijk om te weten.”

“Maar de inspanningen die achter de schermen gebeuren zijn enorm want het is letterlijk een race tegen de klok om tegen 2026 klaar te zijn.”