Max Verstappen blikt vooruit naar China: “Het zal een uitdaging worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het Shanghai International Circuit en het raceweekend in China zullen komend weekend volgens Max Verstappen een serieuze uitdaging vormen.

Na drie overwinningen tijdens de eerste vier raceweekends van het seizoen kunnen Red Bull en Max Verstappen met vertrouwen richting de GP van China. Toch zal het raceweekend volgens Verstappen omwille van verschillende redenen een serieuze uitdaging vormen.

“Het was geweldig om in Suzuka te winnen. Ik ben daarna in Tokio gebleven en het was fijn om daar tijd door te brengen met familie en vrienden,” blikt Verstappen eerst nog even terug op het voorbije raceweekend in Japan. Verstappen kijkt echter ook uit naar de race in China die voor de eerste keer in vijf jaar opnieuw op de F1-kalender staat.

“Ik kijk uit naar China, omdat het een uitdaging voor ons zal worden, vooral omdat het een sprintweekend is. Omdat we sinds 2019 niet meer op dit circuit hebben geracet, en met maar één vrije training, is het belangrijk om de auto zo goed mogelijk af te stellen om de banden te kunnen managen. Hierdoor is het spannender voor de fans, wat goed is. Het team heeft hard gewerkt ter voorbereiding.”

“Shanghai International Circuit is een geweldige baan en heeft een unieke lay-out, met lastige bochten en lange rechte stukken waar je kunt inhalen. Ik heb altijd graag op dit circuit gereden, dus we zijn benieuwd wat dit weekend gaat brengen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print