Lewis Hamilton wil in gesprek gaan met Toto Wolff: “Mijn overgang naar Ferrari moet vlot verlopen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft laten verstaan dat hij met Mercedes-teambaas Toto Wolff in gesprek wil gaan over zijn overgang naar Ferrari.

Lewis Hamilton zal eind dit seizoen Mercedes verlaten om de overstap naar Ferrari te maken. Grote vraag is echter hoe vlot die overstap naar Ferrari zal gaan. Enerzijds wil Hamilton dit seizoen zijn engagement tegenover Mercedes respecteren maar anderzijds wil Hamilton ook een zo goed mogelijke start bij Ferrari hebben.

Grote vraag is vooral hoe Mercedes dit seizoen informatie zal blijven uitwisselen met Hamilton terwijl Hamilton zelf ook wat zoekt naar hoe het nu verder moet. De laatste keer toen Hamilton al wist dat hij naar een ander team zou gaan, was dat pas veel later tijdens het seizoen dat hij wist dat hij McLaren zou verlaten.

“Ik denk dat ik in gesprek zal gaan met Toto want ik weet niet goed welke richting ik uit moet, wat ik moet doen,” aldus Hamilton. “Ik heb me nog nooit eerder op dit moment in het jaar in deze positie bevinden.”

“Toen ik McLaren verliet was dat tegen het einde van het seizoen. Ik kon niet naar Mercedes tot ergens in december, toen ik mijn eerste stoeltje ging passen, nadat het seizoen voorbij was.”

“Ik heb niet echt een idee hoe het nu zal gaan.”

Hamilton zijn doel dit seizoen is vooral opnieuw willen winnen met Mercedes, de laatste overwinning van Hamilton dateert al van de GP van Saoedi-Arabië in 2021.

“Momenteel wil ik op een hoogtepunt Mercedes verlaten,” aldus Hamilton. Al mijn energie gaat daarnaar. Uiteraard is er de opwinding voor de toekomst. Maar momenteel gaan we door een moeilijke periode. Daar ligt mijn uitdaging.”

Daar gaat al mijn energie naartoe, om te proberen uitzoeken hoe we terug naar de top kunnen geraken. Hoe kan ik samenwerken met deze jongens? Hoe kan ik betere debriefings geven, hen een betere richting geven om terug naar de top te geraken?”

“Ik ben een competitief ingesteld iemand, ik wil winnen. Gewoon aan volgend jaar denken gaat me niet helpen.”