Fernando Alonso: “Ik heb de hulp van Stroll nodig om alles uit de Aston Martin F1-bolide te halen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Vorig jaar behaalde Fernando Alonso opmerkelijk meer punten dan teamgenoot Lance Stroll en ook dit seizoen lijken de krachtsverhoudingen ongeveer hetzelfde te zijn. Het begin van het seizoen verloop echter moeizamer voor Aston Martin en Alonso heeft naar eigen zeggen de hulp van zijn teamgenoot nodig om alles uit de wagen te halen.

“Lance en ikzelf proberen het team zoveel mogelijk te helpen,” aldus Alonso. “Ik denk dat we onder dezelfde omstandigheden twee verschillende rijstijlen hebben, we hebben allebei een ander gevoel in de wagen.”

“Lance is veel gevoeliger voor bepaalde dingen dan ik, wat belangrijk is voor het team. Ik denk dat de analyse die Lance kan aanreiken aan het team cruciaal is voor ons om de wagen te verbeteren.”

“Ik ben soms wat ongevoelig voor bepaalde dingen en dat is niet zo goed. Ik denk dat we allebei proberen om Aston Martin zo veel mogelijk te helpen als dat we kunnen en ik denk dat de richting die we uitgaan wat betreft de ontwikkeling van de wagen en het finaliseren van de afstelling tijdens een weekend exact hetzelfde is. We arriveren misschien op een andere manier terwijl dezelfde omstandigheden gelden en ik denk dat die twee verschillende stijlen goed zijn voor Aston Martin.”

“Soms probeer ik rond de problemen te rijden die we hebben, en dat is goed want ik kan met eender welke wagen rijden en er 90 procent uithalen.”

“Maar om 100 procent eruit te halen, het volledige potentieel uit de wagen, dat kan ik soms niet zonder de hulp van mijn teamgenoot op het vlak van speciale details wat betreft de afstelling of problemen met de balans hier en daar.”

“Ik denk dan ook dat we van elkaar profiteren en dat op veel verschillende manieren, wat erg goed is.”