Daniel Ricciardo: “Eerst mijn seizoen op dreef krijgen, pas daarna mag ik aan Red Bull beginnen denken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een moeilijk seizoensbegin wil Daniel Ricciardo eerst proberen om dit seizoen orde op zaken te stellen en zijn tempo te verbeteren. Pas daarna mag hij naar eigen zeggen aan het racezitje bij Red Bull Racing beginnen denken.

“Ik zit 14 jaar in deze sport en je zegt ‘dat je iedere keer iets leert’,” vertelde Daniel Ricciardo tegenover de officiële F1-website. “En ik denk, ‘wel, ik ben geen rookie’, maar het is waar. Het is een trieste waarheid dat je steeds aan het leren bent.”

“Ik noem het een ’trieste waarheid’, maar het is ook iets dat de sport opwindend maakt, dat je constant probeert om iets te vinden en dat je ook iets vindt. Het is een constante opportuniteit die het opwindend maakt.”

“Had ik graag zoveel geleerd terwijl we aan de vijfde race van het seizoen beginnen? Niet echt. Maar het komt nog steeds op een goede manier.”

“Het is niet dat we worstelen en dat we erg diep zitten, in een zwart gat en dat het erg moeilijk zal worden om eruit te geraken. Helemaal niet. In Japan, het was een korte race, maar het was zeker en vast bemoedigend. We moeten het nu gewoon voor elkaar krijgen. Maar vrees ik iets of heb ik het gevoel dat ik het niet kan? Absoluut niet. Ik ben enorm blij, ik heb vertrouwen.”

Na zijn comeback van vorig jaar hoopte Daniel Ricciardo voorafgaand aan dit seizoen vooral om zich te bewijzen zodat hij eventueel opnieuw de overstap naar Red Bull Racing kan maken. Ricciardo beseft echter dat eerst zijn resultaten beter moeten worden alvorens hij aan Red Bull Racing mag beginnen denken.

“Zelfs nu we het hebben over naar boven geraken, laat ons zeggen dat ik het er nu niet over wil hebben, want ik moet mijn seizoen overduidelijk eerst op dreef krijgen alvorens ik daaraan mag denken,” aldus Ricicardo. “Je moet altijd jezelf bewijzen, ik moet mezelf bewijzen alvorens de bal opnieuw aan het rollen kan gaan.”

“Maar hier in de Red Bull-familie weten ze waartoe ik in staat ben en dat is overduidelijk bemoedigend. Dus ja, ik wil deze situatie omkeren maar het is niet zo dat er een ongelooflijke druk op mijn schouders rust.”