Lando Norris: “McLaren races winnen? Dat is niet voor meteen!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris moet nog steeds zijn eerste overwinning in de Formule 1 behalen. Wanneer we hem mogen geloven zal dat niet op korte termijn gebeuren, althans niet zonder de hulp van pech of uitzonderlijke omstandigheden.

De McLaren MCL38 is volgens Norris een F1-bolide die mogelijk in de toekomst in staat is om races te winnen maar momenteel is McLaren op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf volgens Lando Norris te traag om te kunnen zegevieren tijdens de races. Daarin zal volgens Norris ook niet snel verandering komen.

“Zeker en vast niet op korte termijn,” antwoordde Norris wanneer hem gevraagd werd naar de mogelijkheid van McLaren om races te winnen. “Ik denk dat we het kunnen. Op de juiste plaats, op het juiste moment. Ik denk dat we onze wagen moeten verbeteren om dat mogelijk te maken.”

“Om eerlijk te zijn, er waren niet al te veel frustraties over de race in Suzuka. Alles verliep redelijk zoals verwacht. Ik denk niet dat we het perfect deden en we hadden waarschijnlijk één plaats hoger moeten en kunnen eindigen, maar ik denk niet dat we er zo ver van verwijderd waren.”

Volgens Lando Norris moeten ze bij McLaren de MCL38 duidelijk verder ontwikkelen om de de strijd met Ferrari en vooral ook Red Bull te kunnen aangaan.

“We bevinden ons tot dusver dit seizoen al heel de tijd op dezelfde plaats,” aldus Norris. “We waren achter Red Bull en Ferrari en een beetje voor de andere twee teams tijdens de race. Zo is het exact het voorbije raceweekend verlopen.”