Lewis Hamilton: “Evenwicht tussen emoties bewaren is de sleutel tot succes in de F1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton zegt dat het evenwicht bewaren tussen de emoties en het onder controle houden van de emotionele rollercoaster de sleutels zijn tot het welzijn als persoon en ook tot succes in de Formule 1.

Hij staat aan de vooravond van zijn zeventiende seizoen in de Formule 1 maar dat betekent niet dat hij immuun is voor de emoties die dat met zich meebrengt. Zijn mentale welzijn is heel belangrijk, zelfs als je de grootste successen beleeft.

“Succes is zo kortstondig. Je wint een race en gaat dan naar huis”, zei hij in de podcast ‘On Purpose with Jay Shetty’.

“Het is zo intens, een stressvolle omgeving voor iedereen die erin werkt. Dan ga je naar huis en is er een enorme come-down voor een of twee dagen later.

“Proberen die emoties in evenwicht te houden? Die emotionele achtbaan? Voor mij is het belangrijk om manieren te vinden om het in balans te houden.”

Dankzij zijn successen als F1-rijder profileert Hamilton zich ook als voorvechter voor diversiteit, mensenrechten, racisme en ongelijkheid. Hij voelt het zelf aan als een missie om iets groter te doen dan alleen maar races te winnen.

“Het gaat om het grotere geheel,” legde hij uit. “Ik vecht voor iets groters dan het winnen van een race. Ik vecht om de wereld te veranderen.”

“Ik kan niet naar het nieuws kijken. Er zijn mensen die echt geweldige dingen doen – ik wil deel uitmaken van die inspirerende bubbel.”

“Kijk hoe slecht onze leiders in de regering zijn! We moeten een volgende generatie denkers inspireren.”

“Ik probeer nieuwe instrumenten te leren die ik niet had als kind. Ik had geen meditatie, yoga of podcasts.”