Frederic Vasseur: “Ik ga zoals een gek vechten met Toto Wolff, op en naast het circuit”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Vasseur verwacht dat hij in zijn nieuwe rol als teambaas bij Ferrari regelmatig in de clinch zal liggen met Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. Voor Vasseur is dat naar eigen zeggen geen probleem want hij is naar eigen zeggen voorbereid op dergelijk gevecht.

“Ik weet dat we op het circuit zullen strijden,” blikt de Ferrari-teambaas vooruit naar de toekomst. “We zullen ook strijden bij de stewards en strijden bij de FIA, we zullen strijden voor de Concorde Overeenkomst. Zo zit het nu eenmaal in elkaar.”

Toch beseft ook Vasseur dat je af en toe water in je wijn moet doen, dat er onderling compromissen gesloten moeten worden, al zal dat met Toto Wolff volgens hem niet eenvoudig zijn.

“Uiteindelijk is het echter voor het bredere plaatje ook een voordeel om een goede samenwerking tussen teams te hebben. Wanneer er een gemeenschappelijk belang is voor de teams in de F1 dan is het belangrijk om daarover gesprekken te voeren en een akkoord te bereiken. Dan is het een enorm voordeel wanneer je een goede relatie en verstandhouding hebt,” aldus Vasseur.

“Zoals jullie weten heb ik een goede relatie met verschillende van mijn collega’s. Dat is goed want dan kan je ook over meer zaken dan de F1 praten maar ik ben er ook zeker van dat ik zoals een gek ga strijden met Toto Wolff, zowel op als naast het circuit.”