FIA start aanmeldingsprocedure voor nieuwe F1-teams

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een persbericht heeft de FIA laten weten een aanmeldingsprocedure te zijn gestart voor nieuwe F1-teams. Niet alleen de FIA zal echter beslissen over nieuwe kandidaten voor een plaats op de F1-startgrid.

Volgens het persbericht kunnen teams zich kandidaat stellen om vanaf 2025, 2026 of 2027 deel te nemen aan de Formule 1. Het is de bedoeling dat kandidaten hun dossier indienen en dat de FIA vervolgens het ingediend dossier beoordeelt met vooral de nadruk op de levensvatbaarheid op lange termijn en of de kandidatuur past binnen de huidige F1-reglementen.

Er zal onder andere gekeken worden naar de financiële stabiliteit en technologische middelen. Daarnaast wordt er ook gekeken of de kandidatuur past binnen de plannen van de Formule 1 om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Belangrijk is dat niet alleen de FIA maar ook de Formule 1 zelf en haar rechtenhouder Liberty Media nog bijkomende eisen kunnen stellen voor nieuwe deelnemers. Zelfs wanneer de FIA haar goedkeuring zou geven is er dus nog geen garantie op een deelname. Daarnaast laat de FIA ook weten dat er maximaal twaalf teams op de F1-startgrid zullen staan, hoeveel kandidaten er ook zijn.

Lees: Miljardair uit Hong Kong wil een nieuw F1-team oprichten