Lewis Hamilton: “Ferrari is de favoriet in Canada”

Volgens drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is Ferrari op dit moment het sterkste team en zijn ze dan ook de te kloppen formatie komend weekend in Canada.

Na de Grote Prijs van Monaco stelde Mercedes-teambaas Toto Wolff dat zijn team al gedurende het hele seizoen de rol van de underdog vertolkt. Hamilton deelt de visie van zijn teambaas en hij stelt dat Ferrari het snelste team is en bijgevolg ook favoriet komend weekend.

Het lukt Mercedes maar niet om de auto consistent naar behoren te laten werken. “Er wordt keihard gewerkt om de problemen van in Monaco op te lossen,” aldus Hamilton.

Een heel ander verhaal ondertussen bij Ferrari. De SF70H voelt zich op elke omloop thuis en hij lijkt bovendien veel gebruiksvriendelijker op het vlak van de setup. Op die manier kunnen ze de Pirelli’s veel beter laten werken dan bij Mercedes.

“Dit is een heel andere baan dan dat we tot nu toe al gezien hebben dit seizoen,” blikt Vettel vooruit. “Het goede nieuws is dan weer dat we overal competitief waren waar we dit seizoen gereden hebben. Onze auto lijkt overal wel snel te zijn en als dat hier, in Canada, ook zo blijkt te zijn dan is dat goed nieuws voor ons. Het seizoen duurt echter nog lang en er komen nog grote updates aan.”

Kimi Raikkonen, langs zijn kant, is wat voorzichtiger dan zijn Duitse teamgenoot. “Het is niet gemakkelijk, ik heb nog nooit met een auto gereden die gemakkelijk af te stellen was. Het is helemaal niet makkelijk om alles uit de auto te halen. Er zijn zoveel kleine dingen waar je rekening mee moet houden. Het ligt niet niet altijd zuiver aan de afstelling van de auto maar eerder aan een combinatie ervan om zo de banden beter te laten werken. Als je een klein dingetje vergeet kan het zomaar om zeep zijn.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer