Lewis Hamilton finisht na uitdagende race als zevende: “Problemen met de batterij en een gebroken stoeltje”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton draaide de GP van Bahrein uit op een uitdagende race waarin hij met verschillende problemen af te rekenen kreeg.

Tijdens de race kregen we te horen dat Hamilton zijn stoeltje was losgekomen, niet ideaal wanneer je in een F1-bolide tegen meer dan 300 km/u moet remmen en ook bochten moet nemen. Maar dat was niet alles, blijkbaar was er ook nog een probleem met de batterij op zijn Mercedes F1-bolide.

“Gedurende een periode zat er geen leven in mijn batterij, daardoor verloor ik op de rechte stukken heel wat terrein tegenover de McLarens,” blikt Hamilton terug op zijn race. “Ik probeerde dat gedurende enkele ronden te herstellen. Na zo’n tien ronden lukte dat en vanaf dan probeerde ik opnieuw terrein goed te maken.”

“Vervolgens waren er de remmen die wat oververhit geraakten, maar over het algemeen was de performance maar zo-zo.”

“Mijn stoeltje in de wagen begon te bewegen, het was losgekomen aan de linkerkant waardoor ik in de remzones begon te bewegen in de wagen.”

Uiteindelijk slaagde Hamilton erin om tegen het einde van de race wat competitiever te zijn maar dat volstond niet om Lando Norris in de McLaren alsnog te bedreigen.

“Ik was tegen het einde dichterbij aan het komen en kreeg een racegevoel,” aldus Hamilton. “Maar de kloof was te groot, ik had tijdens het begin van de race te veel tijd verloren. Ik voel me goed, ik voel me niet teneergeslagen, het was gewoon een middelmatige race.”

“Maar wat ik de voorbije jaren gevoeld heb is dat we allerlei problemen hebben gekend, dat we verschillende races nodig hadden om die problemen te verhelpen maar we hebben nu een platform waarop we verder kunnen bouwen. Het is nu een bouwproces en we hebben een geweldig team om iets te verwezenlijken.”