Lewis Hamilton gaat door het stof na felle kritiek op ‘antivaccinatie-video’ met Bill Gates

Lewis Hamilton kreeg heel wat kritiek voor het delen van een video op zijn sociale media accounts. De zesvoudig F1-kampioen zag zich zelfs genoodzaakt om de post te verwijderen en zich publiekelijk te excuseren.


Via zijn sociale media spreekt Lewis Hamilton al enkele weken zijn steun uit voor de ‘Black Lives Matter’ beweging. Daarnaast vraagt hij ook aandacht voor de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit. Een nieuwe post van Hamilton op zijn sociale media veroorzaakte echter een storm van kritiek.

De zesvoudig F1-kampioen deelde immers een video van ‘King Bach’ waarin Microsoft-oprichter Bill Gates te zien is die een interview geeft aan CSBN. Daarin geeft Gates uitleg over de vooruitgang die geboekt wordt met de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19.

‘King Bach’ plaatste bij de video echter de opmerking “Ik herinner me wanneer ik mijn eerste leugen vertelde”, een duidelijke kritiek aan het adres van de Microsoft-oprichter en zijn ‘Bill and Melinda Gates Foundation’.

Hamilton deelde het bericht van ‘King Bach’ en diens opmerking met zijn meer dan 18 miljoen volgers en dat werd uiteraard aanzien als steun aan de tegenstanders van vaccinatieprogramma’s.

Na heel wat kritiek en felle reacties aan het adres van Hamilton besloot de zesvoudig F1-kampioen om de post te verwijderen en kwam hij met het redelijk flauw excuus dat hij niet had gezien dat ‘King Bach’ de bewuste opmerking bij de video had geplaatst.

“Ik heb gemerkt dat er wat commentaar is gekomen op mijn post rond het coronavaccin en wil mijn gedachten duidelijk maken. Ik begrijp waarom ze misschien verkeerd begrepen kunnen worden,” aldus Hamilton in een post op Instagram.

“Eerst en vooral heb ik de commentaar (Ik herinner me wanneer ik mijn eerste leugen vertelde) die erbij was geplaatst niet gezien. Dat is helemaal mijn fout en ik heb enorm veel respect voor het liefdadigheidswerk dat Bill Gates doet.”

Hamilton laat vervolgens duidelijk verstaan dat hij niet iemand is die tegen vaccinaties is en dat hij hoopt dat een vaccin mee kan helpen om het coronavirus te overwinnen.

“Ik wil ook verduidelijken dat ik niet tegen een vaccin ben en een vaccin zal ongetwijfeld zeer belangrijk zijn om te strijden tegen coronavirus. Ik hoop dat het spoedig ontwikkeld wordt en dat het help om levens te redden.”

“Na het bekijken van de video had ik echter het gevoel dat er nog heel wat onzekerheid bestaat over de neveneffecten en vooral over hoe het gefinancierd zal worden.”

“Ook ik posts af en toe iets verkeerd, ook ik ben maar een mens en ik leer hieruit,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print