“Lewis Hamilton gaat opnieuw akkoord met salarisvermindering maar stelt wel andere eisen”

Daimler Media
Daimler Media

Voor zijn huidig contract was het wachten tot in februari alvorens er een akkoord was met Mercedes maar voor een eventueel nieuw contract willen Mercedes en Hamilton veel vlugger tot een akkoord komen. Daarbij zou Lewis Hamilton volgens de laatste berichten opnieuw akkoord gaan met een salarisverlaging.

Eind dit seizoen loopt het huidige contract van Hamilton bij Mercedes af maar nu al zouden de eerste verkennende gesprekken met het oog op een eventuele contractverlenging hebben plaatsgevonden. Volgens de Braziliaanse tak van ‘Motorsport.com’ zou Hamilton zelfs al akkoord gegaan zijn met een nieuwe salarisvermindering, al zouden daar wel enkele andere eisen tegenover staan.

Tegenover de salarisvermindering zou Hamilton als eis stellen dat zijn bonus bij het behalen van een wereldtitel verdubbeld wordt. Hamilton zou ook een toekomstige functie bij Daimler eisen zodat hij zich in de toekomst zou kunnen blijven inzetten voor meer diversiteit in de autosport.

Eerder liet Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff al verstaan dat ze de onderhandelingen graag voor 15 juni willen afronden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022