Lewis Hamilton geeft ons een racisme-les op twitter …

F1-wereldkampioen Lewis Hamilton blijft op de diverse sociale media de strijd aangaan met racisme. Hij wil ons via verschillende posts op zijn sociale media iets leren over racisme.


Lewis Hamilton liet de voorbije dagen op de sociale media al erg vaak van zich horen in de strijd tegen racisme. Die strijd kwam er naar aanleiding van de dood van George Floyd door politiegeweld in de Amerikaanse staat Minneapolis.

Hamilton sprak zijn steun uit voor de Black Lives Matter-beweging en klaagde openlijk racisme aan. Daarnaast uitte Hamilton ook felle kritiek aan het adres van zijn collega F1-piloten en uitte hij de kritiek dat de Formule 1 een blanke sport is.

Toen afgelopen weekend actievoerders standbeelden met een racistische ondertoon van hun sokkel trokken uitte Hamilton zijn sympathie hiervoor en leek hij ook op te roepen om daarmee door te gaan. Hamilton kreeg daarvoor vervolgens heel wat kritiek.

Maar gisteren zette Hamilton zijn strijd tegen racisme verder. Hamilton zette verschillende posts online op twitter waarop hij aanspoorde om petities voor rechtvaardigheid van de dood van verschillende zwarte Amerikanen te steunen en ook een oproep deed om te doneren.

Daarnaast zette hij ook een lijst met boeken en films online die hij aanbeveelt om te lezen of te bekijken zodat men meer te weten komt over het racisme tegenover zwarten.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner