Pirelli maakt bandencompounds Europese F1-races bekend: opvallende keuze voor Silverstone

Pirelli heeft de bandencompounds voor de eerste acht races van het F1-seizoen 2020 bekendgemaakt. Daarbij een opvallende keuze voor de twee races in Silverstone.


Voorlopig zijn alleen de eerste acht races van de nieuwe F1-kalender 2020 bekend met het seizoen dat op 5 juli begint op de Red Bull Ring in Oostenrijk, gevolgd door een tweede race daar.

In tegenstelling tot de voorbije seizoenen maakt Pirelli niet enkele weken op voorhand voor iedere race de bandencompounds bekend maar heeft het vandaag ineens voor de acht Europese races de geselecteerde bandencompounds bekendgemaakt.

Net als vorig jaar zullen er drie kleuren bandencompounds per raceweekend zijn, geselecteerd uit vijf soorten bandencompounds die gaan van C1 (hardste) tot C5 (zachtste). Op twee races na selecteerde Pirelli voor alle races de bandencompounds C2, C3 en C4.

Opvallend is dat Pirelli voor de twee races op het circuit van Silverstone verschillende bandencompounds selecteerde. Voor de tweede race op SIlverstone selecteerde Pirelli immers iets zachtere bandencompounds. Voor de twee races in Oostenrijk werden wel dezelfde bandencompounds geselecteerd.

“Met zoveel variabelen aan het begin van een uitgesteld seizoen en een flexibele kalender hebben we niet veel ruimte om te reageren op veranderende omstandigheden,” aldus Pirelli-motorsportbaas Mario Isola.

“Er werd met de teams, de promotoren en de FIA overeengekomen om de bandencompounds voor de eerste acht races allemaal tegelijkertijd bekend te maken. Zoals gebruikelijk werden de bandencompounds gekozen om zo goed mogelijk bij de individuele karakteristieken van een circuit te passen alsook om de nodige opportuniteiten voor racestrategieën te voorzien.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print