FIA en Ferrari starten zoektocht naar vrouwelijk racetalent voor de F1

De FIA en Ferrari zijn gezamenlijk een zoektocht gestart naar vrouwelijk racetalent, ze doen dat onder de noemer ‘FIA Girls on Track – Rising Stars ‘.


Al jarenlang is het wachten op een nieuwe vrouwelijke F1-piloot op de startgrid maar daar willen de FIA en Ferrari iets aan doen. Ze starten een zoektocht om in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar de beste vrouwelijke piloten te vinden.

Via een selectieprocedure willen ze vrouwen helpen om een professionele carrière in de autosport te beginnen. Daarvoor werd een samenwerking opgezet tussen de ‘Women in Motorsport Commission’ van de FIA en Ferrari haar eigen ‘Ferrari Driver Academy’.

Gezamenlijk willen ze twee vrouwelijke piloten vinden die voor de Ferrari Driver Academy aan het FIA Formule 4-kampioenschap zullen deelnemen.

Er zijn tot nu toe 20 meisjes uit vijf continenten geselecteerd. Zij zullen het in oktober tegen elkaar opnemen op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. De twaalf beste gaan vervolgens in oktober en november op een trainingskamp.

Na dat trainingskamp zullen er vier doorstoten naar een laatste oefenkamp waarna er uiteindelijk één meisje als beste uit de bus komt dat in 2021 een kans krijgt als Formule 4-pilote. Voor 2022 wordt een gelijkaardige selectie gehanteerd.

“We zijn erg blij om deze samenwerking met de FIA te beginnen voor het innovatieve ‘Girls on Track – Rising Stars programma’,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto. “We geloven sterk in het ondersteunen van jong racetalent in de motorsport.”

Het ultieme doel is uiteraard om opnieuw een vrouw in de Formule 1 te krijgen. De laatste keer dat een vrouw deelnam aan het Formule 1 kampioenschap was in 1976.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}