Lewis Hamilton geeft toe: “Ik wist dat Mercedes met upgrades bezig was”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In de aanloop naar de GP van Oostenrijk heeft Lewis Hamilton toegegeven dat hij wist dat Mercedes volop bezig was met upgrades voor de wagen, dit terwijl hij vorig weekend iets anders liet uitschijnen.

Na de nederlaag tijdens de GP van Stiermarken liet Hamilton weten dat Mercedes dringend met updates ofzo voor de W12 moest komen om er voor te zorgen dat ze hun achterstand op Red Bull en Verstappen zouden kunnen goedmaken. Hamilton liet samen met Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff uitschijnen dat de ontwikkeling van de F1-bolide van dit seizoen stopgezet was.

Nadien verduidelijkte technisch directeur James Allison al de uitspraken van Toto Wolff en liet hij verstaan dat er wel degelijk nog updates op komst waren. Tijdens de interviews vandaag liet ook Hamilton verstaan dat hij ondanks zijn uitspraken wist dat er updates op komst waren.

“Wel, ik wist dat er een upgrade zat aan te komen,” aldus Hamilton. “Uiteindelijk werkt iedereen bijzonder hard.”

“We leren meer en meer over deze wagen, we ontdekken op wel vlak we meer moeten pushen en ontwikkelen zodat we meer uit de wagen kunnen halen. Ik heb alle vertrouwen in het team dat we dat de komende periode zullen doen.”

Hamilton kijkt momenteel tegen een achterstand aan van 18 punten op Max Verstappen maar Hamilton is vastberaden om de titelstrijd te winnen.

“We werken zo hard mogelijk om de kloof te dichten. We zijn nog niet halverwege het seizoen dus het is nog steeds mijn doel om de titel te behalen,” besloot Hamilton.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed