“Aston Martin had haar roze F1-bolides niet voor ‘British racing green’ mogen inruilen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens sponsor BWT was het op zakelijk vlak een foute keuze van teameigenaar Lawrence Stroll om het ‘roze’ van Racing Point in te ruilen voor ‘British Racing Green’ nu het team verder door het leven gaat als Aston Martin F1 team.

In 2017 kwam het waterbehandelingsbedrijf BWT aan boord bij het team en dat zorgde voor de in het oog springende ‘roze’ F1-bolides. Niet alleen BWT kreeg daardoor heel wat bekendheid, ook het team zelf kreeg veel meer aandacht door haar ‘roze’ F1-bolides.

Andreas Weissenbacher, de grote baas van BWT, blijft desondanks een grote sponsor van het F1-team, al had hij het graag anders gezien.

“Lawrence Stroll begrijpt dat mijn hart bloed,” vertelt Weissenbacher, die ook een persoonlijke sponsor van Sebastian Vettel is, tegenover ‘Speedweek’.

“Indien de Aston martin F1-bolide roze was dan zou ook titelsponsor Cognizant veel blijer zijn en veel meer bekendheid krijgen.”

“Op zakelijk vlak was het een foute keuze. Historisch gezien valt de keuze voor ‘Britisch racing green’ te begrijpen, maar niet voor mij. Aston Martin valt echt niet op wanneer je naar de races op tv kijkt.”

“De roze kleur werd ons handelsmerk en had op een bepaalde manier ook een soort elegantie.”

Aston Martin F1 team
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed