Lewis Hamilton geeft toe: “Red Bull was gewoon te snel”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Nederland beet Lewis Hamilton zijn tanden stuk op Max Verstappen en Red Bull. Alles probeerde hij, hij pushte tot het laatste duizendste van een seconde, maar er zat niets anders op dan Max Verstappen en Red Bull te zien zegevieren op Zandvoort.

“Max deed het geweldig,” vertelde Hamilton na afloop van de race. “Mijn felicitaties aan hem.”

“Ik heb vandaag echt alles gegeven, ik ben voluit gegaan. Ik heb zo hard als ik kon gepusht, maar ze waren te snel voor ons.”

Volgens Hamilton had Verstappen het in het verkeer echter wel veel makkelijker dan hem en was dat één van de redenen dat hij niet de aansluiting met Verstappen wist te maken.

“Ik ga hem vanaf nu Noah noemen,” zei Hamilton. “Iedere keer wanneer hij verkeerd kreeg gingen ze gewoon uit de weg voor hem. Het was zeer moeilijk om doorheen het verkeer te komen, maar ze hadden gewoonweg de bovenhand en het is hier erg moeilijk om een andere wagen te volgen.”

Hamilton beperkte wel nog enigszins de schade door in de allerlaatste ronde de snelste ronde van de race te rijden en een extra wk-punt te scoren.

“Die laatste ronde was één van de beste momenten van de race voor mij. Het circuit was geweldig tijdens één snelle ronde, zeker met weinig brandstof,” aldus Hamilton. “Dit is nu één van mijn favoriete circuits, ik kijk er naar uit om volgend jaar naar hier terug te keren.”