Max Verstappen: “Winnen voor eigen publiek is ongelooflijk!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dolgelukkig was Max Verstappen met zijn overwinning, net als het talrijk aanwezige publiek dat door het dolle heen ging.

“Zoals je al kunt horen is het ongelofelijk om hier te winnen”, vertelt een dolblije Max Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website, terwijl het Orange Army hem toejuicht.

“De verwachtingen voorafgaand aan het weekend waren erg hoog en het is niet makkelijk om die waar te maken. Ik ben enorm blij met de overwinning en het feit dat ik het kampioenschap weer leid. Het is simpelweg een geweldige dag, ook met al het publiek hier. Ongelofelijk.”

Cruciaal voor de overwinning was het veroveren van de pole en vervolgens een goede start maken, iets waarin Verstappen twee keer slaagde.

“De start was erg belangrijk, maar die was goed. Mercedes heeft geprobeerd het ons erg lastig te maken, maar we wisten dat goed op te vangen. Lewis hield daarnaast constant de druk erop en reed ook na mijn laatste pitstop een aantal snelle rondjes, maar gelukkig was het gat groot genoeg. We kunnen erg blij zijn met de teamprestatie vandaag,” blikt Verstappen terug op de race.