Lewis Hamilton haalt tijdens gala uit naar de FIA: “Wat er is gebeurd is onaanvaardbaar!”

2023
2023

Op haar eigen gala werd de FIA door niemand minder dan zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton aangevallen. Hamilton vindt wat er de voorbije dagen is gebeurd, het publiekelijk aan de schandpaal nagelen van Toto Wolff en Susie Wolff, onaanvaardbaar en hij wil dat er binnen de allerhoogste regionen van de FIA iets veranderd.

“Dit is een uitdagende week, het is teleurstellend om te zien dat het bestuursorgaan van onze sport de integriteit van één van de meest ongelooflijke vrouwelijke leiders die we ooit in onze sport gehad hebben, Susie Wolff, in twijfel heeft getrokken en dit zonder vragen te stellen of zonder bewijs,” haalde Lewis Hamilton gisteren tijdens het FIA Prize Giving-gala uit naar de FIA.

“Om dan uiteindelijk ‘sorry’ te zeggen, dat is gewoon onaanvaardbaar. We hebben heel wat geweldige mensen in de sport die geweldig werk verrichten. Er is een constant gevecht om de diversiteit en inclusiviteit binnen deze sector te verbeteren.”

“Maar het lijkt alsof bepaalde individuen in de leiding van de FIA zitten die, elke keer dat we een stap vooruit proberen te zetten, proberen ons een stap terug te laten doen. Dat moet veranderen.”

“Dit is een mondiale sport. En we hebben zo’n ongelooflijke kans en verantwoordelijkheid om leiders van verandering te zijn. Terwijl we naar al die landen rondom de wereld reizen hebben we de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we in de juist richting gaan.”

“Ik wil erkennen dat er heel wat mensen zijn die geweldig werk verrichten maar we moeten veranderingen doorvoeren zodat we ervoor zorgen dat we allemaal de juiste richting uitgaan.”