“Lewis Hamilton heeft een ernstig probleem, hij heeft de ‘honger’ niet meer”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Sir. Jackie Stewart, die zelf drie keer F1-kampioen werd, heeft Lewis Hamilton momenteel enkele ernstige problemen die hem ervan weerhouden van opnieuw F1-kampioen te kunnen worden.

“Eerst en vooral, Lewis is één van de beste rijders in de Formule 1, maar de waarheid is dat hij de voorbije tien jaar voor Mercedes heeft geracet, voor een team dat bijna geen tegenstand heeft gekend,” vertelde Stewart tegenover het Duitse ‘Bild’. “Lewis zijn enige echte uitdaging kwam van zijn eigen teamgenoten. Tot in 2016 zegevierde hij steeds tijdens die duels.”

“Vervolgens verloor hij de strijd met Nico Rosberg. Met alles respect, hij is een goede rijder maar niet de meest getalenteerde in de wereld.”

“Rosberg was gewoon hongerig, hij wou absoluut wereldkampioen worden. Lewis is zo hongerig niet meer. Omwille daarvan, en omdat de wagen niet meer zo goed is, heeft hij echt een ernstig probleem.”

Volgens Stewart kan Lewis Hamilton wel degelijk opnieuw strijden voor overwinningen en opnieuw wereldkampioen worden maar dat zal volgens hem afhangen van de wagen die Mercedes weet te bouwen.

“Het hangt van Mercedes af,” aldus Stewart. “Het is niet onmogelijk maar ik denk nog steeds niet dat hij erin zal slagen.”