Goede vriend over Michael Schumacher: “Het ziet er niet goed uit, het is hopeloos”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Roger Benoit, F1-journalist en tevens een goede vriend van Michael Schumacher, laat zich deprimerend uit over de toestand van de zevenvoudig F1-kampioen.

Sinds zijn skiongeluk in 2013 in het Franse Méribel is de medische toestand van Michael Schumacher één van de best bewaarde geheimen ter wereld. Enkel wanneer de familie Schumacher een rechtszaak aanspande tegen het magazine ‘Bunte’ (Duits roddelblad moet Michael Schumacher 50 000 euro schadevergoeding betalen) kwamen we voorzichtig iets te weten maar verder houdt de familie Schumacher de lippen stijf op elkaar.

Vooral Jean Todt, die een goede vriend des huizes is, weet hoe de medische toestand van Michael Schumacher is maar uiteraard hult ook hij zich vooral in stilzwijgen. Maar nu is er Roger Benoit, met tientallen jaren ervaring als F1-journalist kent hij niet alleen veel mensen in de F1, hij is ook een goede vriend van Michael Schumacher.

In gesprek met het Zwitserse Blick wordt Benoit gevraagd of hij weet hoe het met de zevenvoudig wereldkampioen is sinds hij in 2013 zijn skiongeluk meemaakte.

“Nee,” antwoordt Benoit daarop. “Er is maar één antwoord op die vraag en dat antwoord gaf Mick Schumacher in 2022 in één van zijn zeldzame interviews.”

“Hij zei toen: ‘Ik zou er alles voor geven om met mijn vader te praten’. Deze ene zin zegt alles over de staat waarin zijn vader al gedurende 3 500 dagen verkeert. Het is hopeloos.”

Lees ook: Emotionele Mick Schumacher: “Ik zou alles opgeven om met mijn vader daarover te kunnen praten”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner