Duits roddelblad moet Michael Schumacher 50 000 euro schadevergoeding betalen

Bunte, een Duits roddelblad, moet aan Michael Schumacher een schadevergoeding van 50 000 euro betalen, zo heeft de rechtbank van Hamburg gisteren bepaald.
image
In haar kerstnummer van 2015 berichtte Bunte dat Michael Schumacher opnieuw voorzichtig kon lopen. Bunte beweerde dat het die informatie van een vriend van de familie had maar de berichtgeving bleek niet te kloppen.

De familie van Michael Schumacher sleepte Bunte vervolgens voor de rechtbank. De rechtbank van Hamburg vroeg de familie van Schumacher naar de effectieve toestand van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. De advocaat van de familie liet vervolgens weten dat Schumacher nog steeds niet zelfstandig kon stappen. Op het moment van de verklaring van de advocaat was dat het eerste officiële nieuws over de toestand van Schumacher sinds geruime tijd.

De rechtbank oordeelde gisteren uiteindelijk dat Bunte een schadvergoeding van 50 000 euro moet betalen. De oorspronkelijke eis van de familie was 100 000 euro. De familie van Schumacher wilde met de rechtszaak vooral voorkomen dat er ongefundeerde geruchten blijven verspreid worden over de toestand van Michael Schumacher.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer