“Lewis Hamilton heeft Max Verstappen nog nooit erkenning gegeven voor wat hij presteert”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft kritiek geuit op Lewis Hamilton die volgens hem nog nooit de vaardigheden van Max Verstappen heeft erkend.

Dit seizoen hebben Max Verstappen en Charles Leclerc op het circuit enkele mooie en intense gevechten gevoerd, maar dat wel zonder ernstige aanrijdingen en met wederzijds respect. Dat respect is er volgens Horner zowel op als naast de baan en staat in schril contrast met de verstandhouding die er tussen Verstappen en Hamilton is.

“Weet je, er is een verschil, er is denk ik een verschil in respect met Charles,” vertelde Horner tijdens de laatste episode van de ‘Beyond the Grid’ podcast.

“Ze racen al tegen elkaar sinds ze kind zijn, er was een wederzijds respect. Ik heb Lewis nooit Max erkenning weten geven voor wat hij presteert.”

“En uiteraard was de strijd iets bitser en dat kon je ook voelen, dat zie je ook tussen hen als rijders.”

Volgens Christian Horner kroop Max Verstappen vorig jaar tijdens de titelstrijd in het hoofd van Lewis Hamilton en heeft dat zijn sporen nagelaten.

“Ik denk dat hij in het hoofd van Lewis is gekropen,” aldus Horner. “Hij was de zevenvoudig wereldkampioen en had alles te verliezen. Max was de jonge gast die de risico’s nam, die alles er tegenaan gooide en niets te verliezen had.”

“Sommige inhaalmanoeuvres waren verbazingwekkend en je zag dat het Lewis onzeker maakte.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print