Haas: “Mick Schumacher krijgt de kans om zich tijdens de laatste races te bewijzen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Is Mick Schumacher bezig aan zijn laatste races bij het Haas F1 team of verlengt de Amerikaanse renstal alsnog het contract van de Duitser. Volgens teambaas Guenther Steiner krijgt Schumacher tijdens de resterende races van het seizoen alvast de kans om zich te bewijzen.

Terwijl Kevin Magnussen dit seizoen onverhoopt mocht invallen voor de aan de kant geschoven Nikita Mazepin moet Mick Schumacher vrezen voor zijn racezitje en zijn toekomst in de Formule 1. Magnussen heeft een meerjarige overeenkomst, Schumacher zijn contract loopt eind dit seizoen af.

Er wordt druk gespeculeerd dat Mick Schumacher door het Haas F1 team aan de kant zal geschoven worden maar Haas-teambaas Guenther Steiner laat weten dat Schumacher tijdens de resterende races dit seizoen de kans krijgt om te bewijzen waartoe hij in staat is.

“We bekijken nog wat het beste is voor het team,” aldus Steiner tegenover het Oostenrijkse ‘Laola1’. “Kijken we enkel naar de technieken of de kwaliteiten die een rijder meebrengt?”

“Ik zal eerlijk zijn, we weten niet of Mick zal blijven of niet. Hij had zeer goede races in Canada, Groot-Brittannië en Oostenrijk maar het ontbreekt hem aan consistentie. Hij moet vaker sterk presteren.”

“We hebben geen haast om onze rijders te bevestigen, Mick heeft nog kansen om te tonen waartoe hij in staat is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner