Lewis Hamilton: “Ik wil nog lang in de F1 blijven, ik voel me nog fit”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Met de regelmaat van de klok duiken er speculaties op over een mogelijk afscheid van Lewis Hamilton van de Formule 1. Hamilton zelf laat echter verstaan dat ook een moeilijk seizoen zoals dit jaar hem niet van de wijs brengt en dat hij nog langer in de Formule 1 wil blijven.

Lewis Hamilton behoort met zijn zeven wereldtitels tot de meest dominante rijders ooit in de Formule 1. Al snel wordt dan de gelijkenis gemaakt met bijvoorbeeld Serena Williams, Roger Federer en Tom Brady. Allemaal absolute toppers die ooit ongenaakbaar waren maar die in een fase zijn gekomen dat ze afscheid gaan nemen van hun geliefde sport.

Ook Hamilton zelf beseft dat hij niet eeuwig in de Formule 1 zal blijven en een F1-seizoen zoals dit jaar vormt een erg grote uitdaging wat betreft de motivatie als rijder.

“Het is zeer moeilijk om te verteren,” geeft Hamilton toe wanneer hem gevraagd werd hoe het voelt om nu niet te kunnen zegevieren terwijl dat eerder wel ‘een manier van leven’ was geworden in de plaats van een doel op zich om na te streven.

“Als atleten zijn we super-toegewijd, we houden er niet van om te verliezen, om te falen. Falen is geen optie maar soms doe je dat toch en dat maakt deel uit van het proces. Alles hangt af van hoe je dan reageert, hoe je jouw rug recht en die ervaring gebruikt om ze om te zetten in energie voor de toekomst. Dat is niet eenvoudig.”

Hamilton ziet zich op korte termijn echter niet de Formule 1 verlaten, ook al is Mercedes nu te midden van de introductie van de nieuwe generatie F1-bolides op achtervolgen aangewezen.

“Zeker en vast denk ik erover na,” antwoord Hamilton op de vraag of hij zich door die situatie langer in de sport ziet. “Dit gaat immers langer dan een jaar vergen.”

“Mochten we vorig jaar gewonnen hebben en vervolgens dit jaar dan zou het er allemaal anders uitgezien hebben. Ik hou ervan dat we eerst door een moeilijkere periode gaan om vervolgens beter te presteren. Dus ja, dat moedigt mij aan om langer in de Formule 1 te blijven.”

“Ik voel me bovendien erg fit, ik vind manieren om me fysiek beter te voelen. De mentale uitdaging is er constant en die zal er altijd zijn, zo gaat het nu eenmaal bij atleten die op het absolute topniveau presteren.”

“Maar nu, waar ik me momenteel in mijn leven bevind, ik ben dankbaar voor de kans die ik hier krijg. Ik vind dat ik hier nog een plaats verdien, er is nog veel werk te verrichten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print