“Lewis Hamilton heeft nog een lange weg te gaan en vooral een moeilijke”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In de herfst van zijn carrière verlaat Lewis Hamilton het vertrouwde Mercedes-nest en trekt hij richting Ferrari. Volgens velen een win-win-situatie maar voormalig F1-rijder Hans-Joachim Stuck is daar niet zo zeker van.

Stuck is er helemaal niet van overtuigd dat de overgang van de zevenvoudig wereldkampioen rimpelloos zal verlopen.

“Hamilton is een speciale persoonlijkheid. Maar of hij kan omgaan met het systeem bij Ferrari, waar alles een beetje anders werkt, daar ben ik benieuwd naar,” vertelde hij aan Eurosport.

“Hij moet zichzelf nu ondergeschikt maken. Dat is hij zeker niet gewend”, vervolgt de 73-jarige Duitser. “De Scuderia werkt anders dan Red Bull of Mercedes. Je bent daar niet de grote persoonlijkheid die je kunt uitleven zoals bij andere raceteams. Ferrari is Italië. De pers is compleet anders, ze pikken elk klein detail eruit, er zijn geen geheimen. Het wordt een compleet nieuwe ervaring voor Hamilton.”

Het doel van Hamilton blijft uiteraard een achtste wereldtitel.

“Natuurlijk is Hamilton op een bijzonder hoog niveau, want met Ferrari zou hij het record van Michael Schumacher kunnen breken. Dat zou geweldig zijn, records zijn er om gebroken te worden. Als hij daar zijn achtste titel wint, zou dat een geweldig verhaal zijn. Maar er is nog een lange weg te gaan en vooral een moeilijke,” besluit Stuck.