“Lewis Hamilton heeft voorstel Mercedes voor nieuw contract geweigerd”

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton zou een nieuw contractvoorstel van Mercedes geweigerd hebben. Daarmee wordt nogmaals duidelijk dat de onderhandelingen over een nieuw contract niet vlot verlopen.


Het Italiaanse ‘Corriere dello Sport’ onthulde onlangs dat er in november eigenlijk al een nieuwe overeenkomst tussen Lewis Hamilton en het Mercedes F1 team klaar zou gelegen hebben maar dat moederbedrijf Daimler het nieuwe contract zou geblokkeerd hebben.

In de nasleep daarvan blijft het racezitje bij Mercedes momenteel het enige vrije racezitje in de Formule 1. Er is bijna niemand die twijfelt dat Lewis Hamilton opnieuw in de Mercedes F1-bolide zal zitten maar desondanks wordt de druk langs alle kanten opgevoerd.

Volgens de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’ zou Lewis Hamilton immers een nieuw contractvoorstel van Mercedes geweigerd hebben. Alles draait duidelijk rond de duur van het contract en het jaarsalaris.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verklaarde eerder dat er volgens hem geen haast bij is om tot een nieuwe overeenkomst met Hamilton te komen maar Ola Kallenius, de Zweedse topman van Daimler, is het daar klaarblijkelijk niet mee eens.

Ola Kallenius zou aan Toto Wolff de opdracht gegeven hebben om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen dat weliswaar ook aan de vereisten van moederbedrijf Daimler voldoet. Bij Daimler, en dus ook Mercedes, wordt er de laatste maanden serieus gereorganiseerd en bespaard. Lewis Hamilton een forse salarisverhoging geven is dan ook geen goed signaal naar de rest van het bedrijf.

Bovendien zou Kallenius er ook mee gedreigd hebben om George Russell definitief in de Mercedes F1-bolide te plaatsen. Aan Hamilton zou echter een contractvoorstel gedaan zijn van 40 miljoen euro per jaar waarbij hij nog eens een bonus van 10 procent en een Mercedes Project One zou krijgen als hij wereldkampioen wordt.

Hamilton zou echter vriendelijk bedankt hebben voor het voorstel omdat hij het niet eens was met de duur van het contract, zijn salaris alsook de vrijheden die hij van het team zou krijgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022