Helmut Marko: “Vanaf toen liep het mis tussen Vettel en Ferrari”

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko weet naar eigen zeggen wanneer het met Sebastian Vettel bij Ferrari bergaf is beginnen gaan.


2019 was niet alleen een dramatisch slecht seizoen voor Ferrari, ook Sebastian Vettel presteerde ondermaats. Uiteraard kon Vettel de strijd niet aangaan met Hamilton, maar ook tegenover teamgenoot Charles Leclerc presteerde Vettel veel minder goed.

De ondermaatse prestaties van Vettel vallen echter niet alleen toe te schrijven aan de wagen van Ferrari die in 2019 niet competitief was, volgens Dr. Helmut Marko gebeurde er in 2018 iets waardoor Vettel minder vertrouwen kreeg en zijn performance wisselvalliger werd.

“De onzekerheid is volgens mij begonnen met zijn crash toen hij in 2018 aan de leiding reed in Hockenheim,” vertelde Marko tegenover ‘Motorsport.com’.

“Arrivabene was toen nog teambaas bij Ferrari. Vanaf dat moment is de relatie met Ferrari steeds slechter geworden.”

Het voorbije jaar waren er geregeld speculaties dat Vettel van Ferrari niet dezelfde onderdelen of updates kreeg als Leclerc maar daarover kan je als buitenstaander moeilijk oordelen.

“Ik kan niet zeggen in welke hij mate hij op het vlak van materiaal benadeeld werd maar je moet erkennen dat hij veel te veel fouten heeft gemaakt.”

“Met die crash in Hockenheim is de onzekerheid binnengeslopen en vervolgens reed hij zeer vaak niet op Vettel-niveau,” besloot Marko.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023