“Lewis Hamilton kan tien F1-titels en 150 races winnen voor hij stopt”

Volgens Sky-analist Martin Brundle, zelf een voormalig F1-piloot, kan Lewis Hamilton tien keer wereldkampioen worden en zijn totaal aantal overwinningen opdrijven naar honderdvijftig stuks.


Vorig jaar heeft Lewis Hamilton het ooit onbreekbaar gewaande record van Michael Schumacher en zijn zeven wereldtitels geëvenaard. Hamilton is momenteel aan het onderhandelen over een nieuw contract met Mercedes en naar alle waarschijnlijkheid zal de nu vijfendertigjarige Brit er nog wel een tijdje mee doorgaan.

Als Hamilton in 2021 met Mercedes aan de start staat is hij uiteraard ook topfavoriet om zichzelf op te volgen en om nog een aantal records scherper te stellen.

“Voor mij heeft Lewis Hamilton geen echte tegenstand meer gehad sinds Nico Rosberg gestopt is,” aldus Brundle tegenover ‘Sky.’ “Max Verstappen heeft nog nooit echt het materiaal ervoor gehad. Er is sinds 2016 nog nooit echt een combinatie geweest om Lewis uit te dagen. Niet binnen zijn eigen team of uit een andere hoek, nergens zijn alle puzzelstukken op de juiste plaats gevallen.”

“Wat in de loop der jaren opvallend was aan Lewis Hamilton is dat hij steeds minder fouten maakt, hoe compleet hij is en hoe zuiver. Hij is een heel zuivere rijder en dat vind ik heel belangrijk.”

“Zijn werktempo is ook ongelofelijk, dat is iets dat je overal in de paddock hoort. Hij blijft ook enorm gemotiveerd, als je zoveel succes, geld en een gevulde trofeeënkast hebt zoals hij is dat indrukwekkend.”

“Hij is gewoon foutloos, in wiel-aan-wiel gevechten, tijdens de kwalificaties. Hij is vijfendertig en er komt gewoon geen sleet op, niet mentaal of fysiek. Zijn zicht, zijn reacties, niets is weggevallen.”

En Brundle denkt dat we het laatste van Lewis Hamilton nog niet gezien hebben, hij gelooft dat er nog veel successen zullen komen.

“Als je begint te verzwakken is dat een geleidelijk proces en hij lijkt daar nog niet aan begonnen,” gaat Brundle verder.

“Michael (Schumacher) was in de veertig toen hij stopte en hij begon veel fouten te maken, net zoals dat bij iedereen van ons het geval was. Je begint crashes te hebben waarvan je niet meer weet hoe het gebeurd is, dat zie je nu bij Sebastian Vettel vind ik.”

“Ik denk dat tien wereldtitels en honderdvijftig overwinningen helemaal te doen zijn.”

“Mijn buikgevoel zegt me dat hij liever een jaar te vroeg dan te laat zal willen stoppen. Hij gaat zich niet vastklampen tot het bittere eind voor een paar dollars, of om zichzelf F1-rijder te kunnen noemen, hij heeft dat niet nodig.”

“Hij heeft duidelijk ook andere ambities in het leven maar ik kan me niet inbeelden waarom hij in de komende vijf jaar zou stoppen, zeker niet de eerste drie jaar. Waarom zou hij ook?”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023