“Lewis Hamilton heeft zijn focus verloren”

Volgens Sir Jackie Stewart heeft Lewis Hamilton zijn focus verloren en heeft dat gevolgen voor zijn titelstrijd.

Volgens Sir Jackie Stewart moet Lewis Hamilton zich dringend meer toeleggen op zijn strijd om de wereldtitel en zich minder laten afleiden door andere zaken. Volgens Stewart heeft Hamilton immers zijn focus verloren.

De Brit kende een slechte seizoenstart maar knokte zich terug van een serieuze achterstand in de wk-tussenstand naar een mooie voorsprong. De voorbije races wist Hamilton echter niet echt een vuist te maken. Daardoor staat Rosberg opnieuw aan de leiding in het kampioenschap.

“Misschien kan je het wat laten hangen,” aldus Stewart tegenover de ‘Daily Mail’. “Dat kan door het constante succes komen want wanneer je constant succesvol bent dan kan alles erg eenvoudig beginnen lijken.”

“Plots kunnen de dingen minder goed gaan. Je gevoel in de wagen is minder goed, het zit er niet pal op, of je leeft een leven dat je afleidt. Wanneer je top bent dan kan het zijn dat je je laat meeslepen door het succes. Je denkt dat je er wel mee weg komt. Plots is er dan iemand die naast je komt staan en beter of constanter dan jou weet te presteren.”

Stewart verwijst daarmee duidelijk naar onder meer het feestgedrag van Hamilton. Bovendien zou Hamilton ook iets te ‘laks’ zijn. Stewart maakt de vergelijking met zijn eigen periode in de Formule 1.

“Ik vreesde steeds dat ik verslagen zou worden. Ik dacht altijd dat er iemand zou kunnen zijn die beter was dan mij of die over een betere wagen zou beschikken. Op basis daarvan werkte ik steeds en ik kon nooit rustig achterover leunen en ontspannen,” besluit Stewart.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022