Lewis Hamilton: “Het wordt een opwindend gevecht met Perez en Verstappen”

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton is erg blij dat Sergio Perez ook volgend jaar nog op de startgrid van de Formule 1 zal staan. Hamilton verwacht niet alleen een intense strijd tussen Verstappen en Perez, hij verwacht ook dat beide Red Bull-rijders het Mercedes moeilijk zullen maken.


Hamilton verwacht dat Red Bull een tweede sterke rijder in huis heeft en alleen al daardoor zullen hij en Mercedes het volgend jaar veel moeilijker krijgen.

“Met alle respect voor Alex, tijdens de races die we gekend hebben was het voor Valtteri en ikzelf tegen Max,” aldus Hamilton volgens ‘Motorsport.com’.

“Ik heb me ook in de positie van Max gevonden. Vooral toen ik bij McLaren reed, ik reed in de leidende wagen maar de tweede wagen bevond zich niet mee in de strijd.”

Volgens Hamilton bevond Ferrari zich destijds als concurrent in een situatie waarin het met twee wagens strategisch kon reageren en de strijd aangaan, iets dat hij in de toekomst ook van Red Bull verwacht.

“Red Bull zal sterker zijn nu ze Sergio Perez hebben, zeker met de manier waarop Sergio presteert.”

“Sergio heeft dit jaar ongelooflijk gereden, hij verdient het echt om in 2021 op de startgrid te staan. Ik was dan ook blij om te horen dat hij voor één van de topteams mag rijden, dat ze hem deze kans gegeven hebben.”

“Het gaat een opwindend gevecht worden tussen hem en Max, en dat gaat het voor ons als team ook veel moeilijker maken. We gaan echt ons niveau echt naar omhoog moeten tillen,” aldus Hamilton.

“Het gaat een gevecht worden dat we al een hele tijd niet gezien hebben, met twee rijders die met ons strijden..”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022