Lewis Hamilton: “Het gaat moeilijk zijn om te stoppen met racen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hoewel Lewis Hamilton nog niet van plan is om te stoppen beseft hij zelf ook dat hij niet voor eeuwig zal kunnen blijven doorgaan met racen en hij denkt dat een afscheid hem zwaar zal vallen.

Lewis Hamilton ligt volgend jaar nog onder contract bij Mercedes en teambaas Toto Wolff is er zo goed als zeker van dat hij daarna ook nog een tijdje zal doorgaan, dat vertelde hij in de podcast ‘Beyond The Grid.’ Mar de zevenvoudige wereldkampioen beseft dat er ooit eens een einde zal komen aan zijn carrière. 

“Het is niet eeuwig maar iets binnenin vertelt me: ‘Het is nog niet gedaan, je moet nog blijven doorzetten.’” aldus Hamilton tegenover ‘New York Times.’ “Je hebt nog meer te doen, nog meer te bereiken.”

“Het gaat moeilijk worden om op een dag te stoppen met racen. Ik heb dertig jaar gedaan en dat zal meer zijn als ik eventueel stop. Gelukkig voor mezelf is het niet nu.”

Binnen zijn familie zijn de meningen verdeeld vertelt Hamilton. “Mijn vader en broer zeggen: ‘Ja, blijf voor altijd racen,’ want zij zijn racers. Maar voor mijn moeder en mijn zus? Ik voel zeker dat zij willen dat ik doe wat ik graag doe.”

“Ze kunnen ook zien hoe vermoeiend het is, dat het zwaar doorweegt op een mens. Soms als ik mijn zus ga bezoeken val ik in slaap op de bank.”

Aan zijn motivatie zal het niet liggen, ook niet met een indrukwekkend palmares als het zijne. Maar op een dag wil hij het wat rustiger aan doen en aan een gezin beginnen.

 “Er bestaat geen twijfel over dat ik hou van wat ik doe,” zei hij. “Ik hou echt van de uitdaging elk weekend, hoe wij, als team, elk weekend komen opdagen.

“Er is een reden waarom ik zoveel energie heb als ik heb, dat ik nog steeds kan trainen met de intensiteit die ik heb en de toewijding die ik heb.

“Op een gegeven moment zal ik een gezin willen hebben en dat zal mijn volledige focus zijn, maar op dit moment is het in de Formule 1 zijn met Mercedes.”