Lewis Hamilton: “Het voelde niet prettig om terug te keren naar Abu Dhabi”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton geeft toe dat het niet prettig was om een jaar na de controversiële seizoensfinale van 2021 naar Abu Dhabi en het Yas Marina Circuit terug te keren..

Over de gebeurtenissen in Abu Dhabi in 2021 zijn er al liters inkt gevloeid. Max Verstappen pakte er zijn eerste wereldtitel na een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding en Lewis Hamilton bleef er met lege, misschien wel bestolen, handen achter.

Het hakte er bij Hamilton serieus in en hij verdween meteen na de race uit het publieke leven en de sociale media. Het duurde tot februari 2022 eer hij opnieuw een teken van leven gaf. Na een moeilijk seizoen, zonder overwinning op zijn naam, keerde Hamilton terug naar Abu Dhabi en dat voelde naar eigen zeggen niet prettig.

“Het voelde niet geweldig om terug naar hier te komen,” aldus Hamilton tegenover ‘Channel 4.’ “Ik weet het niet maar ik zou niet kunnen zeggen dat ik hier echt zou willen zijn.”

 “Als ik heel eerlijk ben, heb ik sinds ik op mijn kamer ben, mijn hoofd in de voorbereiding gestoken.” 

“Ik heb me de afgelopen week, en de meeste dagen in ieder geval dit jaar, echt geconcentreerd op iets dat zo belangrijk is voor iedereen.”

“We raken verstrikt in al die verschillende dingen die we meemaken, en vergeten gewoon te leven in dankbaarheid. Dat is iets wat je echt moet onthouden, want er zijn zoveel mensen die het moeilijk hebben, in veel, veel slechtere tijden.”

“Er zijn zoveel mensen die het moeilijk hebben. Het kan zoveel, zoveel erger, en het is gewoon belangrijk om altijd te onthouden om te leven, dankbaar te zijn voor een nieuwe dag, een nieuwe kans om beter te zijn, een nieuwe kans om jezelf uit te dagen en de toekomst vorm te geven.”

“Dat is waar ik me nu op richt, dus, nogmaals, met welk negatief gevoel ik ook heb, ik probeer het te nemen, het opzij te schuiven en verder te gaan.”

Hamilton liet ook weten verrast te zijn over hoeveel steun hij gekregen heeft na Abu Dhabi 2021. 

“Ik had absoluut niet verwacht wat daarna zou komen, wat betreft de geweldige steun van de fans van de sport, maar vooral van mijn fans,” gaat Hamilton verder.

“Dan gewoon de algemene liefde die ik gedurende het jaar heb ervaren, wat me denk ik door het jaar heeft geholpen, als ik heel eerlijk ben, met de uitdaging om terug te komen, terug te willen vechten, maar niet in staat te zijn om terug te vechten met de auto die we hebben, ook al eindig je misschien als zesde, of vecht je voor de vijfde plaats of wat het ook is.

“De geweldige steun die we dit jaar hebben gehad, een groter publiek dan ooit tevoren. Ik denk dat wij als team meer liefde en genegenheid van mensen hebben ervaren dan ooit tevoren, en ik denk dat dat heel mooi is om te zien.”

“Ik weet dat sommige mensen in het leven moeite hebben om liefde te accepteren, en ik ben zeker iemand geweest die lange tijd zo is geweest, en dus was dit jaar een jaar waarin ik me een beetje meer kon openstellen en het kon absorberen, en het is echt een mooie ervaring geweest.