Lewis Hamilton hoopt op ‘probleemloze’ titelstrijd

Lewis Hamilton blikt vooruit naar de GP van Japan en het verder verloop van de titelstrijd.

De Brit won de GP van Japan in 2007, maar toen werd de race verreden op het circuit van Fuji. In 2009 slaagde Hamilton erin om op het podium te eindigen toen de race iN Suzuka werd verreden, maar winnen op Suzuka, daarin slaagde hij nog nooit.

Hamilton is dan ook vastberaden om de GP van Japan op het circuit van Suzuka te winnen, aangezien dat nog een circuit is dat op zijn F1-palmares ontbreekt.

“Ik heb op dit circuit nog nooit gewonnen en slaagde er maar één keer in om het podium te halen,” aldus Hamilton. “Ik ben dan ook vastberaden om dit circuit aan mijn lijstje met overwinningen toe te voegen.”

Wat de titelstrijd betreft ziet het er voor Hamilton na de GP van Singapore plots een heel stuk beter uit. Hamilton profiteerde optimaal van de problemen van teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser moest immers opgeven en behaalde daardoor geen enkel wk-punt terwijl Hamilton met het maximaal aantal punten aan de haal ging: 25 punten om precies te zijn.

Hamilton staat daardoor aan de leiding in de wk-tussenstand, maar de Brit hoopt vooral dat we tijdens de rest van het seizoen een eerlijke titelstrijd zullen zien die niet verstoord wordt door technische problemen.

“Het was een teleurstelling voor het team om opnieuw een opgave mee te maken, maar ik weet wel dat ze tot het uiterste gaan om beter te worden en dergelijke zaken te vermijden,” aldus Hamilton. “Het heeft ervoor gezorgd dat alles in de wk-stand opnieuw op ongeveer hetzelfde niveau staat. Ik hoop dat we nu tot het einde van het seizoen een probleemloze en faire titelstrijd gaan krijgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}