Luiden de alarmklokken bij Honda?

Luiden de alarmklokken bij Honda? Het is een vraag die we ons kunnen stellen na de berichtgeving door het Italiaanse Autosprint.

De voorbije weken werd reeds meermaals de link gelegd tussen Alonso en McLaren en dat Honda daarbij een smak geld op tafel zou leggen. Alonso beweert steeds dat hij trouw blijft aan Ferrari, maar de Spanjaard lijkt er nu een reden bij te hebben om bij de Italiaanse renstal te blijven.

Volgens het Italiaanse ‘Autosprint’ zou Honda bij de ontwikkeling van haar V6-krachtbron voor de Formule 1 zo’n drie maanden achter liggen op schema. De krachtbron zou te veel brandstof verbruiken en te weinig pk’s leveren. Ook zouden er problemen zijn om de brandstofmotor en ERS te laten samenwerken.

Ter vergelijking, Renault kampte naar de aanloop van dit seizoen met gelijkaardige problemen, maar de problemen van Honda zouden nog erger zijn dan de situatie waarin Renault verkeerde.

Bij Honda is het volgens ‘Autosprint’ dan ook code rood en worden er zo veel mogelijk mensen en middelen vrijgemaakt om te proberen de situatie recht te trekken en alsnog een aanvaardbare motor klaar te hebben voor de eerste wintertests en vervolgens de eerste race van het F1-seizoen 2015.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}