Renault verwacht meer gridstraffen

Motorleverancier verwacht de komende races meer gridstraffen …
image
Renault liet tijdens het raceweekend in Singapore weten dat Sebastian Vettel tijdens de komende races sowieso een gridstraf zal krijgen. De Duitser zal immers een zesde exemplaar van de verbrandingsmotor moeten inzetten, wat resulteert in een gridpenalty van tien plaatsen. Renault zou enkel nog samen met Red Bull bekijken wanneer het die zesde verbrandingsmotor best kan inzetten.

De Franse motorleverancier laat nu echter weten dat het er mee rekening houdt dat heel wat rijders met een Renault-motor een gridstraf zullen krijgen tijdens de resterende races.

De motor is dit seizoen opgedeeld in zes verschillende onderdelen en van elk onderdeel mogen slechts vijf stuks gebruikt worden. Door de vele problemen die men dit seizoen bij Renault ervaart zullen veel rijders van één van die onderdelen een zesde exemplaar moeten inzetten.

“De betrouwbaarheid zal vanaf nu een belangrijke rol spelen, aangezien iedere rijder slechts over vijf exemplaren van de zes verschillende onderdelen beschikt,” aldus Remi Taffin van Renault Sport. “We zullen ook zien dat heel wat rijders tijdens de oefensessies minder in actie zullen komen om de motoren te sparen voor de rest van het seizoen.”

“We beseffen echter dat we waar nodig voor rijders een zesde motor of onderdeel zullen moeten inzetten. Dat is nu wel duidelijk geworden en ook al is dat niet ideaal omwille van de bestraffing, we kunnen dat doen waar de impact zo klein mogelijk is. We gaan er vanuit dat Suzuka een serieuze uitdaging zal worden, maar een uitdaging die we zorgeloos tegemoet gaan,” besluit Taffin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print