Lewis Hamilton: “Hopelijk denken de F1-fans niet dat de races door ons saai zijn”

Zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton leeft mee met de F1-fans die volgens hem momenteel veel te voorspelbare en te saaie races te zien krijgen. Aan de rijders ligt het volgens Hamilton echter niet.


“Hopelijk begrijpen de fans dat het niet onze fout is,” vertelde Hamilton na afloop van de GP van België. “Uiteindelijk zijn wij de rijders, we hebben alle raceklassen doorlopen en hebben onze positie hier verdiend. Raceweekend na raceweekend doen we ons uiterste best en gaan we voluit.”

Volgens Hamilton moet er bij de mensen die de beslissingen nemen iets veranderen zodat de sport in zijn geheel aantrekkelijker wordt.

“Uiteindelijk moeten we druk uitoefenen op de mensen die de beslissingen nemen, zij die de regels bepalen enzovoort. We moeten vooruitgang boeken en er voor zorgen dat het beter wordt,” vertelt Hamilton.

“Ik ben hoopvol dat we in 2022, met de compleet nieuwe F1-bolides, een ander soort racen zullen zien waarbij rijders elkaar kunnen volgen. Het zou veel beter zijn als we elkaar beter kunnen volgen en de races veel closer worden.”

Hamilton kan zich naar eigen zeggen goed inbeelden hoe de fans zich bij de saaie races en voorspelbaarheid van de F1-races voelen.

“Ik kan niet in naam van de fans spreken maar ik ben zelf een fan geweest en ben opgegroeid toen Michael Schumacher de sport domineerde. Ik weet dan ook hoe het voelt,” aldus Hamilton.

“Van zodra de start voorbij was, en nadien de herstart, weet je dat ik niet al te veel fouten maak en hetzelfde geldt voor de andere rijders die ook erg constant presteren. Het is zeer moeilijk om in te halen op zo’n circuit en ik kan me dan ook inbeelden dat het niet al te opwindend is.”

Hamilton ging vroeger zelf als kind geregeld slapen na de start om vervolgens het slot van de race te zien, iets dat waarschijnlijk vandaag de dag ook vaak gebeurt.

“Als tiener stond ik vroeger op om de start te zien en ging ik vervolgens opnieuw slapen. Vervolgens stond ik nadien terug op om het einde van de race te zien,” blikt Hamilton terug op zijn jonge jaren als F1-fan.

“Vandaag de dag zou ik waarschijnlijk ook alleen maar naar de hoogtepunten van de race kijken, tenzij een vriend me zou zeggen dat ik op tv een superspannende race kon zien, dan zou ik de race volledig bekijken.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print