Ross Brawn: “Ferrari verliest niet plots 1,3 seconde per ronde door de motor alleen”

Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, kan de terugval van Ferrari niet alleen verklaard worden door de motor alleen. Volgens Brawn, die zelf ooit voor Ferrari werkte, is er meer aan de hand.


Ferrari was het enige team dat in vergelijking met vorig jaar op Spa-Francorchamps trager was, een opvallend gegeven dat volgens velen toe te schrijven was aan de Ferrari-motor die door diverse technische richtlijnen minder krachtig is.

Ross Brawn is het daar echter niet mee eens. Volgens Brawn is Ferrari door de motor alleen niet plots meer dan een seconde trager.

“Ik heb me ooit in dezelfde situatie bovenden als dat Ferrari zich in Spa bevond, dat je de banden niet goed kan laten functioneren, de temperatuur niet in de banden krijgt en de performance opeens dramatisch verslechterd,” blikt Ross Brawn terug op de GP van België.

“Wat men ook zegt over de achterstand die ze door de technische richtlijnen met betrekking tot de motor zouden hebben opgelopen, je verliest niet opeens 1,3 seconde per ronde daardoor alleen.”

De banden niet goed op temperatuur krijgen ligt volgens Brawn dan ook voor een groot stuk mee aan de basis van de gebrekkige competitiviteit van Ferrari.

“Ze kregen gewoonweg de banden niet in het juiste temperatuurvenster. Het feit dat het in Spa een heel stuk kouder was gaat ook niet geholpen hebben,” aldus Brawn.

“Wanneer dat gebeurt dan krijgt je opeens een serieuze terugval wat de prestaties betreft en lijkt het verschrikkelijk. Indien ze de stap vooruit kunnen zetten waarbij ze de banden opnieuw goed kunnen laten functioneren dan zal de performance opnieuw veel beter zijn.”

“Ze zullen niet opeens races winnen maar het zal er wel veel beter uitzien.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print