Lewis Hamilton: “Hopelijk doet George Russell binnenkort de experimenten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van Canada was Lewis Hamilton erg blij met zijn podiumplaats. Het was een mentale opsteker ook voor Hamilton, die hoopt dat hij binnenkort wat minder zal moeten ‘experimenteren’.

Toto dusver leek het vooral Hamilton die inderdaad met experimentele afstellingen en onderdelen reed. Dat draaide, tot grote frustratie van Hamilton, meestal uit op minder goede prestaties. In een reactie liet Hamilton verstaan dat hij hoopt dat de experimenten bij hem er binnenkort hopelijk op zitten.

“Misschien kan George tijdens de tweede helft van het seizoen de experimenten doen,” grapte Hamilton na het behalen van zijn podiumplaats.

“We zullen gewoon proberen om als team vooruitgang te blijven boeken. Ik denk dat we wat voorzichtiger zullen zijn wat betreft het te veel doen van experimenten. Het hindert je immers tijdens het raceweekend, zeker wanneer alleen de eerste twee oefensessies onder droge omstandigheden plaatsvinden en je tijdens de derde oefensessie weinig in de regen kan doen.”

“Ik denk dat er tijdens een raceweekend veel te leren valt en we kunnen verbeteringen doen om in de toekomst progressie te boeken. Het was echter leuk om te zien dat we hier over een goede racesnelheid beschikten, dat was tot dusver niet altijd het geval met deze wagen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print