Lewis Hamilton: “Ik ga Ferrari niet dwingen om met een ‘zwarte F1-bolide’ te racen”

George Russell met de Mercedes W14 in de pitstraat in Bahrein

Volgend jaar racet Lewis Hamilton niet langer voor Mercedes maar wel voor Ferrari. Bij Mercedes drukte Hamilton zijn stempel niet alleen op het beleid binnen het team en die van Mercedes als bedrijf, ook wat de livery van de wagen betreft werd er een tijdje met een ‘zwarte F1-bolide’ gereden. Bij Ferrari moeten we dat echter niet verwachten.

In 2020 stapte Mercedes onder impuls van Lewis Hamilton over naar een zwarte livery, dit om de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit en inclusiviteit in de verf te zetten. Tegelijkertijd steunde het daarmee ook de #WeRaceAsOne campagne van de Formule 1.

Mercedes keerde in 2022 terug naar een Zilveren livery maar vorig jaar werd er teruggekeerd naar een ‘zwarte livery’ om gewicht te besparen. Ook dit jaar is er heel wat zwart te zien om het gewicht van de Mercedes W15 onder controle te houden. Veel fans vroegen zich af of Hamilton ook bij Ferrari zijn stempel op de livery zou drukken. Toch zal Ferrari niet plots met een zwarte livery rijden.

“Ik heb al een lange tijd niet meer met een zwarte F1-bolide gereden, ik zal dan ook waarschijnlijk niet pushen daarvoor,” antwoordde Hamilton toen hem werd gevraagd of zwart bij Ferrari het nieuwe rood zou worden.

Toch zal Lewis Hamilton ook bij Ferrari proberen pushen voor meer diversiteit, dit echter wel in overleg met Ferrari en president John Elkann.

“We hebben het gehad over de impact die we kunnen uitoefenen. John en het team hebben heel wat werk dat ze verrichten op het vlak van filantropie, we zullen nauw samenwerken met ‘Mission 44’ en met de impact die zij op heel wat vlakken uitoefenen,” aldus Hamilton.

“Ik denk dat we binnen de sport moeten blijven doorgaan om meer te bereiken, we zullen samen dingen doen, dat is opwindend.”