“Red Bull zal tijdens de Europese races opnieuw tonen hoe goed het is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije races is de concurrentie duidelijk genaderd op Red Bull maar volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc zullen Max Verstappen en Red Bull tijdens de terugkeer naar de Europese races opnieuw hun sterkte van tijdens de eerste races dit seizoen tonen.

Heel wat F1-fans zullen op basis van de voorbije races ongetwijfeld hopen dat we tijdens de rest van het seizoen nog heel wat spannende races te zien zullen krijgen waarbij Red Bull en Verstappen figuurlijk het vuur aan de schenen worden gelegd. Charles Leclerc verwacht dat bij de terugkeer naar meer ’traditionele circuits’ Red Bull opnieuw de sterke punten van de RB20 zal kunnen uitspelen.

“Ik heb het gevoel dat de sterke aspecten van Red Bull in Barcelona meer zichtbaar zullen zijn,” aldus Leclerc in Montreal. “Maar laat ons afwachten en zien. De strijd achter Red Bull zal redelijk close zijn.”

Ook Mercedes-collega George Russell is het eens met Leclerc want net als de Monegask verwacht ook Russell dat Red Bull de komende races opnieuw veel sterker zal presteren.

“Het is geen geheim dat ze bij Red Bull de voorbije drie races wat worstelden met hun wagen,” aldus Russell. “Desondanks hebben ze twee van de voorbije drie races gewonnen.”

“Ik verwacht dan ook dat ze bij Red Bull wanneer we naar de Europese races gaan, op meer traditionele circuits, dat ze waarschijnlijk een kleine stap vooruit zullen zetten.”

“We zullen moeten zien hoe ze het in Barcelona doen, maar onze verbetering op het vlak van snelheid die we het voorbije raceweekend kenden, dat was voor ons geen verrassing want al de cijfers in de fabriek vertelden ons dat we met deze upgrade een grote stap vooruit zouden zetten.”

“Barcelona zal dan ook voor iedereen interessant zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat we ons in de strijd kunnen mengen.”