Toto Wolff: “De F1-regels moeten niet aangepast worden, we komen dichterbij!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zijn ze bij Mercedes eindelijk goed op weg om de achterstand op de concurrentie en in het bijzonder Red Bull goed te maken. Toto Wolff meent dan ook dat de F1-regels in 2026 niet aangepast moeten worden.

Het F1-reglement in 2026 niet aanpassen lijkt geen optie, maar Toto Wolff is duidelijk wel van mening dat zijn team eindelijk dichterbij gaat komen. Stabiele regels zorgen er vaak voor dat teams dichter bij elkaar komen te liggen en dat hebben we de voorbije races ook daadwerkelijk gezien.

“Ik denk dat we de regels niet moeten aanpassen!” zei Toto Wolff met een kwinkslag nadat ze bij Mercedes in Canada een positief en bemoedigend raceweekend beleefden. George Russell kwalificeerde zich op de pole en finishte als derde, gevolgd door Lewis Hamilton op de vierde plaats.

“Het is goed om te zien dat er mogelijk vier teams met elkaar kunnen strijden. Ik denk dat we er zelf nog niet helemaal zijn om op basis van eigen kracht te winnen maar we zijn zeker een stap dichterbij. Ik hoop dat we tijdens de volgende races wanneer er mogelijkheden zijn om in te halen dat het dan opwindend zal zijn.”