Lewis Hamilton: “Ik ga proberen om Lando Norris en Max Verstappen onder druk te zetten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes begonnen ze gisteren sterk aan het raceweekend in Barcelona maar uiteindelijk moest Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie Lando Norris en Max Verstappen voor zich dulden. Hamilton wil van op de derde plaats op de grid beide Norris en Verstappen onder druk zetten.

Nog maar voor de tweede keer dit seizoen slaagde Lewis Hamilton erin om George Russell tijdens de kwalificatie te verslaan. Hamilton put moed uit deze prestatie en is vastberaden om Norris en Verstappen tijdens de race onder druk te zetten.

“Ik had niet verwacht dat we hier voor de polepositie zouden strijden,” zei Hamilton tijdens de interviews in het parc fermé. “Maar bij momenten ziet het er naar uit dat we er staan en dat we ons erg dichtbij bevinden, ik ben dan ook dankbaar dat ik hier sta.”

“George deed het ook geweldig vandaag, hopelijk kunnen we de twee wagens voor ons onder druk zetten,” antwoordde Hamilton toen hem vervolgens werd gevraagd waarop hij tijdens de race hoopt.

“Traag maar zeker evolueert onze wagen naar een racemachine waarmee we met de jongens voor ons kunnen strijden. We hebben enorme stappen vooruit gezet. Dit is allemaal te danken aan ieder individu in de fabriek die op het vlak van het design volop pushen en ook voluit gaan om tijdens de races nieuwe onderdelen op de wagen te kunnen introduceren.”

“Het is een redelijk moeilijk jaar geweest, iedereen in de fabriek heeft enorm hard werk verricht. We zien nu eindelijk geleidelijk aan de verbeteringen en we bevinden ons dichter bij de jongens voor ons.”

“Vandaag was een verschil van drie tienden maar ik denk dat het in de realiteit minder was aangezien we tijdens de laatste ronde niet alles uit de wagen wisten te halen.”

“Tijdens de race wil ik me focussen op het strijden voor de overwinning. We bevinden ons in een goede uitgangspositie voor de lange run richting de eerste bocht.”

“De degradatie zal ook een sleutelrol spelen en ik denk dat onze lange runs er goed uit zagen. Ik hoop dat zich dat op zondag ook vertaalt in een mooie namiddag.”