Sergio Perez geraakt nog eens in Q3: “Ik zie licht aan het einde van de tunnel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met een achtste tijd in de kwalificatie voor de GP van Spanje mag er opnieuw niet gesproken worden van een echt goed kwalificatieresultaat maar desondanks ziet Sergio Perez licht aan het einde van de tunnel.

Na enkele zeer teleurstellende kwalificaties slaagde Sergio Perez er gisteren wel in om Q3 te bereiken. Daarin reed Perez na een foutje tijdens zijn rondje in Q3 de achtste tijd. Door een gridstraf van drie plaatsen die hij opliep tijdens de GP van Canada zal Perez straks de race echter van op de elfde plaats moeten aanvatten.

“Ik ben niet blij met mijn positie vandaag, het doel was om hoger te eindigen,” zei Perez gisteren na afloop van de kwalificatie. “Het was een tricky kwalificatie, we worstelden initieel wat en de banden raakten zeer snel oververhit.”

“Dat betekende dat we niet het maximale eruit konden halen. Mijn laatste rondje was niet zo zuiver als dat het in Q3 moest zijn. Het ritme en de snelheid waren niet goed genoeg.”

“Helaas verloor ik wat te veel in de laatste sector. Ik denk dat ik veel meer dichterbij had kunnen zijn. We hebben slechts één setje zachte banden dus dat maakte het tricky toen de windrichting veranderde.”

“We zijn er aan het geraken maar de verschillen zijn zo klein. Wanneer we echt die dingen weten te vinden, ik had nood aan de vooruitgang, en die vooruitgang behaalde ik niet tijdens het raceweekend.”

Toch is Perez ook positief en ziet hij vooruitgang die behaald wordt, zeker na enkele moeilijke en teleurstellende raceweekends.

“We vinden licht aan het einde van de tunnel,” aldus Perez. “We hebben enkele goede wijzigingen gedaan waardoor het op zondag goed zou moeten zijn.”

“Het zal door de gridstraf van op P11 een moeilijke race worden maar het zal zeer belangrijk zijn om geduldig te zijn en de juiste opportuniteiten te krijgen, zeker wanneer het nat zou zijn want dan is alles mogelijk.”